Pilisborosjenőn az élet

Zsákfalu

2015. június 04. - újlakó1

Pilisborosjenő zsákfalu. Ennek megvan az előnye: csak az jön ide, aki itt lakik vagy dolga van itt, átmenő forgalom nuku. A hátránya viszont, hogy egyetlen út vezet ide, Ürömről.

Mióta elkezdték csinálni az ürömi körforgalmat és egyszer háromnegyed órát álltam sorban kocsival, hogy kijussak a 10-es útra, nos, azóta nagy ívben elkerülöm ezt a kereszteződést. Sajnálom, mert a solymári Auchant jobban szeretem mint a budakalászit, de annyira nem, hogy hetente fél órákat vesztegeljek a dugóban. A múltkor azonban meg kellett céloznom egy MKB bankfiókot, ezért át kellett mennem Solymárra. És mivel Borosjenőről csak Ürömön keresztül tudok eljutni oda, ezért kénytelen voltam a körforgalmon is átmenni.

A sokadik variációnak köszönhetően aznap éppen a munkások irányították a forgalmat, aminek eredményeként csinos kis autósor gyűlt fel a 10-es úton. Konkrétan a solymári Auchanig állt a kocsisor. Ráadásul a solymári vasúti átjárónál is lámpa irányította a forgalmat, mert egy sávot ott is lezártak. Ezért aztán már odafelé menet elhatároztam, hogy bizony muszáj lesz valami más utat találni hazafelé, mert különben vacsorára sem érünk haza, nemhogy ebédre. Dolgunk végeztével a bankfiók után még beugrottunk a Spar melletti kínai áruházba, hogy feltérképezzük a kínálatot, mert itt még nem jártunk. Majd a telefonomban található GPS segítségével kerestem egy kerülőutat hazafelé.

Solymárról Pilisszentiván felé indultunk, majd a 10-es útra visszaérve Pilisvörösvár irányába kanyarodtunk el. Onnan Csobánka felé mentünk tovább, majd Pomáz-Budakalász-Üröm útvonalon jutottunk haza. A 10 helyett 30 km volt így az út, de fél óra alatt körbeértünk. Ha beállunk a kocsisorba, alsó hangon háromnegyed órát araszoltunk volna Ürömig. Tudom, mert egyszer már azt is kipróbáltuk.

Utólag azt gondolom, hogy a szentendrei MKB fiókkal jobban jártam volna...

A fenti esemény másfél hete történt, azóta nem tudom, hogy a körforgalom építése éppen milyen státuszban van, mert azóta sem jártam arra. Az előbb néztem meg, hogy az utolsó blog bejegyzésem 1 hónappal ezelőtt íródott. Persze ez az időszak sem telt eseménytelenül. Készült 10 üveg bodzaszörp. Kicsi M 2 éves lett és cirka három hétig zsinórban beteg volt. Emiatt lemaradtunk a Kecskefesztiválról és a gyereknapról. A kertemben mindenféle tetvek és bogarak ütik fel a fejüket, de legalább a fű szép és a szomszédok a csodájára járnak. Na, de erről majd egy másik alkalommal.

A bejegyzés trackback címe:

https://pilisborosjeno.blog.hu/api/trackback/id/tr947518976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása