Pilisborosjenőn az élet

Az ürömi Lila Akác köz

2015. február 19. - újlakó1

Üröm határában van egy zárt lakópark. Ez a Táborföldi Lakópark. A zárt azt jelenti, hogy egy bejárata van. Az pedig a Budai útról nyílik. És egyébként nincs zárva.

Mint már korábban írtam, kicsi M egyik kedvenc kinti elfoglaltsága a lábbal hajtós motorozás, nálunk viszont az utak alkalmatlanok erre, az udvar meg... hagyjuk! De a héten "tomboló" tavaszi időben mondhatni kötelező minél több időt kinn tölteni, úgyhogy törtem a fejem, hová is vihetném az én vad motorosomat, ahol szabadon száguldozhat. Eszembe jutott Táborföld. Zárt lakópark, ergo minimális autóforgalom és betonozott utak.

Pilisborosjenőről a Budai úton viszonylag gyorsan és egyszerűen megközelíthető, de nem gyalog. Mázli, hogy (már) van autóm! Közvetlenül a lakópark bejáratánál van egy bowling club és tartozik hozzá egy fitness stúdió, ahol egyébként van bodyart óra, úgyhogy régóta rajta van az "amit ki kell próbálni" listámon. Na, most nem ide mentünk, hanem a szintén ezen a listán szereplő táborföldi játszótérre, amivel már rengeteget szemeztem a távolsági buszozások alkalmával. Megálltam az út szélén, kivettem a kis törpét és a törpmotort, aztán bementünk a játszótérre. Kicsi M-et nem különösebben foglalta le a rengeteg játék, ő csak hajtani akarta a paripát, amit erősen akadályozott a játszótérre kiszórt több mázsa aprókavics. Hátra arc és elindultunk az utcákon.

 wp_20150216_10_39_11_pro.jpg

Aki látta a Született feleségek című sorozatot az érteni fogja, ha azt mondom: Táborföld pont olyan, mint a Lila Akác köz, csak vannak kerítések. Az utcák aszfaltozása hibátlan, sőt néhányuk térkővel borított! A járdák, az autóbeállók és -behajtók olyanok, mintha tegnap készültek volna el. És akkor még nem beszéltünk a házakról! Mintha nyugatra, nagggyon nyugatra teleportáltunk volna, megfűszerezve némi mediterrán hatással. Óriási házak, már-már villák, tutira kertészek által gondozott kertek, kovácsoltvas kerítések, kőfalak, amit akartok, minden!

wp_20150216_10_58_31_pro.jpg 

wp_20150216_11_13_47_pro.jpg

Amikor az ember azt hallja, hogy Üröm az ország 3. leggazdagabb települése, majd ellátogat a Táborföldi Lakóparkba, akkor hirtelen minden világossá válik. Jó néhány házon kinn van az eladó tábla, az egyiken alatta a méret: 290 négyzetméter. 290 négyzetméter?! Még a fele is sok lenne! Persze olyat is láttunk, ahol menet közben elfogyhatott a pénz...

 wp_20150216_10_52_02_pro.jpg

Csaknem egy órát barangoltunk az utcákon. Csak a lakópark felét jártuk be, úgyhogy visszamegyünk még. Kicsi M motorozni, én meg nyálat csorgatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://pilisborosjeno.blog.hu/api/trackback/id/tr617173453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása